| Délka studia | 4 roky | 
| Forma studia | Denní | 
| Ukončení studia | Maturitní zkouška | 
| Dosažené vzdělání | Úplné střední odborné | 
| Certifikace | Vysvědčení o maturitní zkoušce | 
Charakteristika výuky
Učební plán školy - rozpis jednotlivých předmětů v ročnících a počty hodin - najdete níže na této stránce.
Moderní pojetí vyučovacího oboru - široké možnosti uplatnění v hotelnictví, gastronomii, cestovním ruchu i v ekonomických profesích.
Náplň výuky:
- všeobecné vzdělávací předměty
- odborné gastronomické předměty
- zeměpisně zaměřené předměty
- ekonomicky zaměřené předměty
- výuka 2 cizích jazyků -angličtina, němčina, ruština, francouzština
- informační technologie a obchodní korespondence
- odborná praxe v gastronomii a cestovních kancelářích od 1. ročníku
Proč studovat na naší škole:
- nabízíme kvalitní středoškolské vzdělání
- specializujeme se na výuku jednoho oboru Hotelnictví a cestovní ruch
- jsme malá škola s individuálním přístupem k žákům
- pohodová atmosféra
- máme stálý kolektiv vyučujících
- jsme moderní školou v krásném prostředí
- klademe důraz na odbornost
- zletilým studentům je zprostředkována 2-3 měsíční zahraniční praxe
- dobrá dopravní dostupnost
 
Učební plán: 65-42-M/01 Hotelnictví
| Názvy vyučovacích předmětů | Zkratka vyučovacího předmětu | Počet týdenních vyučovacích hodin v ročníku | ||||||||
| 
 | 
 | 1. | 2. | 3. | 4. | Celkem | ||||
| Český jazyk a literatura | CJL | 3 | 3 | 3 | 3 | 12 | ||||
| První cizí jazyk | ANJ/NEJ | 3 | 3 | 3 | 3 | 12 | ||||
| Odborný 1.jazyk | OAJ/ONJ | 
 | 
 | 2 | 
 | 2 | ||||
| Cizí jazyk - konverzace | AJK/NJK | 
 | 
 | 
 | 2 | 2 | ||||
| Druhý cizí jazyk | NEJ/FRJ/RUJ | 4 | 4 | 4 | 3 | 15 | ||||
| Základy společenských věd | ZSV | 
 | 
 | 1 | 1 | 2 | ||||
| Právo | PRV | 
 | 
 | 
 | 2 | 2 | ||||
| Dějepis | DEJ | 2 | 
 | 
 | 
 | 2 | ||||
| Základy přírodních věd | ZPV | 3 | 
 | 
 | 
 | 3 | ||||
| Ekologie a biologie | EBI | 
 | 1 | 
 | 
 | 1 | ||||
| Matematika | MAT | 3 | 3 | 3 | 3 | 12 | ||||
| Dějiny kultury | DEK | 
 | 
 | 2 | 
 | 2 | ||||
| Tělesná výchova | TEV | 2 | 2 | 2 | 2 | 8 | ||||
| Informační a komunikační technologie | IKT | 2 | 1 | 
 | 
 | 3 | ||||
| Technika administrativy | TEA | 2 | 
 | 
 | 
 | 2 | ||||
| Ekonomika | EKO | 
 | 2 | 2 | 2 | 6 | ||||
| Účetnictví | UCE | 
 | 
 | 2 | 3 | 5 | ||||
| Technologie přípravy pokrmů | TPP | 5 | 5 | 
 | 
 | 10 | ||||
| Potraviny a výživa | PAV | 
 | 1 | 2 | 
 | 3 | ||||
| Technika obsluhy a služeb | TOS | 3 | 3 | 
 | 
 | 6 | ||||
| Speciální technologie | SPT | 
 | 
 | 2 | 
 | 2 | ||||
| Speciální obsluha | SPO | 
 | 
 | 2 | 
 | 2 | ||||
| Gastronomický seminář (VP) | GAS | 
 | 
 | 
 | 2/0 | 2 | ||||
| Seminář cestovního ruchu (VP) | SCR | 
 | 
 | 
 | 0/2 | 2 | ||||
| Hotelový provoz | HOP | 
 | 
 | 
 | 2 | 2 | ||||
| Marketing a management v hotelnictví | MAM | 
 | 
 | 
 | 2 | 2 | ||||
| Cestovní ruch | CER | 
 | 
 | 
 | 2 | 2 | ||||
| Zeměpis cestovního ruchu | ZCR | 
 | 2 | 2 | 
 | 4 | ||||
| Korespondence | KOR | 
 | 2 | 
 | 
 | 2 | ||||
| Odborná praxe | OPR v týdnech | 5 | 5 | 5 | 2 | 17 | ||||
| Celkem | 
				 | 32 | 32 | 32 | 32 | 
 | ||||



