Délka studia | 4 roky |
Forma studia | Denní |
Ukončení studia | Maturitní zkouška |
Dosažené vzdělání | Úplné střední odborné |
Certifikace | Vysvědčení o maturitní zkoušce |
Charakteristika výuky
Učební plán školy - rozpis jednotlivých předmětů v ročnících a počty hodin - najdete níže na této stránce.
Moderní pojetí vyučovacího oboru - široké možnosti uplatnění v hotelnictví, gastronomii, cestovním ruchu i v ekonomických profesích.
Náplň výuky:
- všeobecné vzdělávací předměty
- odborné gastronomické předměty
- zeměpisně zaměřené předměty
- ekonomicky zaměřené předměty
- výuka 2 cizích jazyků -angličtina, němčina, ruština, francouzština
- informační technologie a obchodní korespondence
- odborná praxe v gastronomii a cestovních kancelářích od 1. ročníku
Proč studovat na naší škole:
- nabízíme kvalitní středoškolské vzdělání
- specializujeme se na výuku jednoho oboru Hotelnictví a cestovní ruch
- jsme malá škola s individuálním přístupem k žákům
- pohodová atmosféra
- máme stálý kolektiv vyučujících
- jsme moderní školou v krásném prostředí
- klademe důraz na odbornost
- zletilým studentům je zprostředkována 2-3 měsíční zahraniční praxe
- dobrá dopravní dostupnost
Učební plán: 65-42-M/01 Hotelnictví
Názvy vyučovacích předmětů |
Zkratka vyučovacího předmětu |
Počet týdenních vyučovacích hodin v ročníku |
||||||||
|
|
1. |
2. |
3. |
4. |
Celkem |
||||
Český jazyk a literatura |
CJL |
3 |
3 |
3 |
3 |
12 |
||||
První cizí jazyk |
ANJ/NEJ |
3 |
3 |
3 |
3 |
12 |
||||
Odborný 1.jazyk |
OAJ/ONJ |
|
|
2 |
|
2 |
||||
Cizí jazyk - konverzace |
AJK/NJK |
|
|
|
2 |
2 |
||||
Druhý cizí jazyk |
NEJ/FRJ/RUJ |
4 |
4 |
4 |
3 |
15 |
||||
Základy společenských věd |
ZSV |
|
|
1 |
1 |
2 |
||||
Právo |
PRV |
|
|
|
2 |
2 |
||||
Dějepis |
DEJ |
2 |
|
|
|
2 |
||||
Základy přírodních věd |
ZPV |
3 |
|
|
|
3 |
||||
Ekologie a biologie |
EBI |
|
1 |
|
|
1 |
||||
Matematika |
MAT |
3 |
3 |
3 |
3 |
12 |
||||
Dějiny kultury |
DEK |
|
|
2 |
|
2 |
||||
Tělesná výchova |
TEV |
2 |
2 |
2 |
2 |
8 |
||||
Informační a komunikační technologie |
IKT |
2 |
1 |
|
|
3 |
||||
Technika administrativy |
TEA |
2 |
|
|
|
2 |
||||
Ekonomika |
EKO |
|
2 |
2 |
2 |
6 |
||||
Účetnictví |
UCE |
|
|
2 |
3 |
5 |
||||
Technologie přípravy pokrmů |
TPP |
5 |
5 |
|
|
10 |
||||
Potraviny a výživa |
PAV |
|
1 |
2 |
|
3 |
||||
Technika obsluhy a služeb |
TOS |
3 |
3 |
|
|
6 |
||||
Speciální technologie |
SPT |
|
|
2 |
|
2 |
||||
Speciální obsluha |
SPO |
|
|
2 |
|
2 |
||||
Gastronomický seminář (VP) |
GAS |
|
|
|
2/0 |
2 |
||||
Seminář cestovního ruchu (VP) |
SCR |
|
|
|
0/2 |
2 |
||||
Hotelový provoz |
HOP |
|
|
|
2 |
2 |
||||
Marketing a management v hotelnictví |
MAM |
|
|
|
2 |
2 |
||||
Cestovní ruch |
CER |
|
|
|
2 |
2 |
||||
Zeměpis cestovního ruchu |
ZCR |
|
2 |
2 |
|
4 |
||||
Korespondence |
KOR |
|
2 |
|
|
2 |
||||
Odborná praxe |
OPR v týdnech |
4 |
5 |
5 |
4 |
18 |
||||
Celkem |
|
32 |
32 |
32 |
32 |
|