| Délka studia | 4 roky | 
| Forma studia | Denní | 
| Ukončení studia | Maturitní zkouška | 
| Dosažené vzdělání | Úplné střední odborné | 
| Certifikace | Vysvědčení o maturitní zkoušce | 
Charakteristika výuky
Učební plán školy - rozpis jednotlivých předmětů v ročnících a počty hodin - najdete níže na této stránce.
Moderní pojetí vyučovacího oboru - široké možnosti uplatnění v hotelnictví, gastronomii, cestovním ruchu i v ekonomických profesích.
Náplň výuky:
- všeobecné vzdělávací předměty
- odborné gastronomické předměty
- zeměpisně zaměřené předměty
- ekonomicky zaměřené předměty
- výuka 2 cizích jazyků -angličtina, němčina, ruština, francouzština
- informační technologie a obchodní korespondence
- odborná praxe v gastronomii a cestovních kancelářích od 1. ročníku
Proč studovat na naší škole:
- nabízíme kvalitní středoškolské vzdělání
- specializujeme se na výuku jednoho oboru Hotelnictví a cestovní ruch
- jsme malá škola s individuálním přístupem k žákům
- pohodová atmosféra
- máme stálý kolektiv vyučujících
- jsme moderní školou v krásném prostředí
- klademe důraz na odbornost
- zletilým studentům je zprostředkována 2-3 měsíční zahraniční praxe
- dobrá dopravní dostupnost
 
Učební plán: 65-42-M/01 Hotelnictví
| 
				 Názvy vyučovacích předmětů  | 
			
				 Zkratka vyučovacího předmětu  | 
			
				 Počet týdenních vyučovacích hodin v ročníku  | 
			
		||||||||
| 
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 1.  | 
			
				 2.  | 
			
				 3.  | 
			
				 4.  | 
			
				 Celkem  | 
		||||
| 
				 Český jazyk a literatura  | 
			
				 CJL  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 12  | 
		||||
| 
				 První cizí jazyk  | 
			
				 ANJ/NEJ  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 12  | 
		||||
| 
				 Odborný 1.jazyk  | 
			
				 OAJ/ONJ  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Cizí jazyk - konverzace  | 
			
				 AJK/NJK  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Druhý cizí jazyk  | 
			
				 NEJ/FRJ/RUJ  | 
			
				 4  | 
			
				 4  | 
			
				 4  | 
			
				 3  | 
			
				 15  | 
		||||
| 
				 Základy společenských věd  | 
			
				 ZSV  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 1  | 
			
				 1  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Právo  | 
			
				 PRV  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Dějepis  | 
			
				 DEJ  | 
			
				 2  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Základy přírodních věd  | 
			
				 ZPV  | 
			
				 3  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 3  | 
		||||
| 
				 Ekologie a biologie  | 
			
				 EBI  | 
			
				 
  | 
			
				 1  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 1  | 
		||||
| 
				 Matematika  | 
			
				 MAT  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 12  | 
		||||
| 
				 Dějiny kultury  | 
			
				 DEK  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Tělesná výchova  | 
			
				 TEV  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
			
				 8  | 
		||||
| 
				 Informační a komunikační technologie  | 
			
				 IKT  | 
			
				 2  | 
			
				 1  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 3  | 
		||||
| 
				 Technika administrativy  | 
			
				 TEA  | 
			
				 2  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Ekonomika  | 
			
				 EKO  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
			
				 6  | 
		||||
| 
				 Účetnictví  | 
			
				 UCE  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 3  | 
			
				 5  | 
		||||
| 
				 Technologie přípravy pokrmů  | 
			
				 TPP  | 
			
				 5  | 
			
				 5  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 10  | 
		||||
| 
				 Potraviny a výživa  | 
			
				 PAV  | 
			
				 
  | 
			
				 1  | 
			
				 2  | 
			
				 
  | 
			
				 3  | 
		||||
| 
				 Technika obsluhy a služeb  | 
			
				 TOS  | 
			
				 3  | 
			
				 3  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 6  | 
		||||
| 
				 Speciální technologie  | 
			
				 SPT  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Speciální obsluha  | 
			
				 SPO  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Gastronomický seminář (VP)  | 
			
				 GAS  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2/0  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Seminář cestovního ruchu (VP)  | 
			
				 SCR  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 0/2  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Hotelový provoz  | 
			
				 HOP  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Marketing a management v hotelnictví  | 
			
				 MAM  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Cestovní ruch  | 
			
				 CER  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Zeměpis cestovního ruchu  | 
			
				 ZCR  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 2  | 
			
				 
  | 
			
				 4  | 
		||||
| 
				 Korespondence  | 
			
				 KOR  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
			
				 
  | 
			
				 
  | 
			
				 2  | 
		||||
| 
				 Odborná praxe  | 
			
				 OPR v týdnech  | 
			
				 5  | 
			
				 5  | 
			
				 5  | 
			
				 2  | 
			
				 17  | 
		||||
| 
				 Celkem  | 
			
				 
				  | 
			
				 32  | 
			
				 32  | 
			
				 32  | 
			
				 32  | 
			
				 
  | 
		||||


